Het is nooit stil bij de Y-factor

2020 was dynamisch en veel online.
Ik maakte nieuwe satirische video's en gaf advies bij onderzoek over Privacy. Kenniscafé 3 ging online los, vol interactie. Met Sandra van Kampen hoste ik een serie online meetings voor Stadslandbouw NL en we zijn nu kwartiermakers van het Netwerk groene reststromen in Zuid-Holland. Het grootste nieuws? Wongema!

nieuws

Begeleiding van onderzoekers

Tijdens een training van mijn vakgroep Goededagvoorzitters begin 2018 werd mij gevraagd welke wens ik had voor het komend jaar. Mijn antwoord was dat ik mij graag ook weer op inhoudelijke thema’s wilde richten. Wat dat betreft laat het VOER- project, waarin ik mij twee jaar verdiepte in de omslag naar een duurzame en gezonde voedselsector in Nederland, zijn sporen na. Ik wil mij wel weer een tijdje vastbijten in inhoudelijke thema’s.

Mijn wens werd vrijwel onmiddellijk verhoord. Ik legde contact met de twee onderzoeksgroepen van de UU: ‘Future Food’ en ‘Uglobe’. Beide groepen sociaal betrokken onderzoekers. Uglobe ga ik binnenkort twee dagen trainen.
Bovendien werd ik gevraagd  een tweedaagse training voor onderzoekers van diverse disciplines en stakeholders te faciliteren, op aanvraag van SIA/TNO/NWO en de Nederlandse wetenschapsagenda. Het is de bedoeling dat deze trainingsmethode – waarbij gezamenlijk onderzoeksplannen worden ontwikkeld – ook wordt uitgebouwd voor andere samenwerkingsprojecten. Ook maakte ik kennis met de organisatie van een wetenschapsfestival.

En nu maar eens kijken waar dat we allemaal weer brengt. Overigens, naast dit inhoudelijke werk blijf ik dan ook weer gewoon cabaret maken. Voor het evenwicht.

Bekijk alle nieuwsitems

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer