Op zoek naar inhoudelijke verbinding en aanstekelijke energie?

Dan ben je bij de Y-factor aan het goede adres.
Ik presenteer en modereer met oprecht enthousiasme en strategisch vernuft, vaak rond inhoudelijke thema's.
Na afloop is er bij het publiek iets teweeggebracht. En dat is precies de bedoeling.

NB De Y-factor is (bestuurs)lid vd landelijke vakgroep Goededagvoorzitters

Presenteren

Inhoud, vorm en humor
Als ervaren cabaretier en geoefend dagvoorzitter heb ik mijn handen vrij op het podium om bijeenkomsten in goede banen te leiden. Tijdens de bijeenkomst maak ik veel contact met de deelnemers en maak ik gebruik van mijn theatrale ervaring. Het zijn nooit saaie bijeenkomsten. Maar er is meer: als ervaren projectleider breng ik ook een grote dosis inhoudelijke kennis en strategisch inzicht mee. Juist de goede combinatie van inhoud en vorm kenmerkt mijn stijl.

In ieder geval geef ik opdrachtgevers advies over het programma.  Vooraf denk ik mee over sprekers, locatie, afwisseling in het programma en interactie. Samen zetten we een mooie bijeenkomst in elkaar.

Soms ben ik zelfs  programmeur of co-producent van de bijeenkomsten die ik presenteer, zoals Agenda voor de toekomst van de Stadslandbouw, Accez Kenniscafé’s, De Oogstdag Zuid-Holland, VOER (project duurzaam voedsel) en LOCO (de thema-avonden met wetenschap en kunst)

Daarnaast modereer ik bijeenkomsten en heisessies van onderzoeksgroepen, soms in combinatie met belangenorganisaties, kennisinstituten en bedrijven. Zo modereerde ik eind 2019 bijeenkomsten met drie universiteiten en grote steden in Zuid-Holland, om tot een gezamenlijke onderzoeksagenda te komen.

Maimagesrk van Dooren, zakelijk directeur van de Gelderlandfabriek:
“Youetta geeft een boost aan je event, zowel in de voorbereiding als op het podium.”

15337482_1145174065536095_2233081581476754716_n
Symposium Stelling van Amsterdam en NHW, met Boris van der Ham en Dré van Marrewijk

Maatschappelijk betrokken
De Y-factor is het best op haar plek op bijeenkomsten in de non-profit sector (culturele organisaties, goede doelen, patiëntenorganisaties, milieu, vakbonden, overheden, wetenschappelijke meetings).
Thema’s als duurzaamheid, natuur, wetenschap, nieuwe energie, gelijkheid, erfgoed, gender, circulaire economie, privacy en recht(vaardigheid) draag ik een warm hart toe.

“Heb je zien presenteren en vond het briljant. Zoveel betrokkenheid en positiviteit!”  

jord20161020-175-254x169
In gesprek met de zaal tijdens het VOER-café.

Interactie
Een opkomst op een vouwfiets, een presentatie op rolschaatsen; ik maak soms gebruik van theatrale elementen tijdens een bijeenkomst of training. Tenminste, als dat ergens goed voor is.

Ook het publiek mag aan de bak; ze krijgen het woord, worden verrast, komen in beweging. En krijgen zin. Ik creëer een veilige omgeving waarin we met zijn allen kunnen overleggen of nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen.

Bij bijzondere bijeenkomsten maak ik desgewenst een humorvolle speech op maat.
Het voordeel van zo’n theatraal element is dat de aanwezigen op een andere manier worden geraakt. Het spreekt letterlijk tot de verbeelding.

“Je speech raakte echt!” (Kim Coppes/ trainer Modereren).

Ik ben er trots op toegelaten te zijn tot de landelijke vakgroep Goededagvoorzitters. Tegenwoordig ben ik zelfs bestuurslid. Maandelijks komen wij met een kleine groep ervaren dagvoorzitters bijeen om te trainen en ervaringen uit te wisselen. Zo kan ik  mijn kwaliteit garanderen en mijn kennis up to date houden. De vakgroep Goede Dagvoorzitters neemt het presteren van bijeenkomsten namelijk serieus.

logo

"Waarom zou je nog een BN-er willen, als je de Y-factor kunt krijgen?"