VOER – vaart maken met de voedseltransitie
Op donderdag 30 november is het boek VOER- vaart maken met de voedseltransitie van Sandra van Kampen en mijzelf gepresenteerd. Tot ons genoegen waren ruim 120 belangstellenden aanwezig, waaronder een groot aantal koplopers uit de voedselsector, naast lezers, vrienden en familie. Het eerste exemplaar van VOER boden we aan Joris Lohman aan, oprichter The Food Hub. Hij was zeer enthousiast over het boek en zei dat langzamerhand allerlei initiatieven steeds beter elkaar weten te vinden om samen kracht te zetten om voor een eerlijk, gezond en duurzaam voedselsysteem in Nederland te pleiten. Het VOER-boek is daarbij een essentieel instrument.
Ook andere lezers hebben al erg lovend gereageerd op ons boek. Lisette Kreicher, oprichter The Dutch Weedburger mailde ons:
“Geweldig goed en noodzakelijk boek. Oplossingsgericht, scherp geschreven en toch makkelijk leesbaar.”
En Johanna Kroon (Veranderverhaal):
“Wat ik heel geslaagd vind is de combinatie van enerzijds de basisinformatie over wetgeving, pulsvissen en al die andere dingen waar ik wel eens over gehoord heb, maar toch het fijne niet van weet, en anderzijds de mooie en inspirerende interviews met mensen die het anders proberen te doen.”
Inmiddels zijn al 400 exemplaren van VOER -vaart maken met de voedseltransitie besteld!
Klik hier om jouw exemplaar direct te bestellen bij uitgeverij Jan van Arkel. Een aantal organisaties (rvo, provincies, mvo NL, InHolland en anderen) bestelden meteen meerdere exemplaren. Wil jij ook 5 of meer exemplaren bestellen? Stuur dan een mailtje aan sandra@deschaalvankampen.nl
Laat je meevoeren
Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, biokoeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden zij tot een omslag naar een gezond systeem, zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers een voor een moegestreden van het toneel?
VOER gaat op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige ongezonde en milieuvervuilende voedselsysteem radicaal veranderen, of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe, of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op?
In dit boek komen talloze vernieuwers aan het woord: uit de wetenschap, het onderwijs, de akkerbouw, tuinbouw, visserij en veeteelt, de financiële sector, consumentencollectieven en overheden. Aan de hand van de praktijk schetsen de schrijvers een perspectief op de voedseltransitie en geven handvatten voor versnelling. Een verfrissend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en eerlijke voedselketen. En die daar graag aan bijdraagt.