Het is nooit stil bij de Y-factor

2021 pakt door. Met Sandra van Kampen rond ik een half jaar af als kwartiermaker van het Netwerk groene reststromen in Zuid-Holland. Met Stadslandbouw NL zetten we meeting over Commons op en er is een meeting over Bodemverbetering in de maak. Nieuw Wongema krijgt intussen steeds meer vorm en gaat langzaam open!

nieuws

Satirische video voor… de Politie

Een wel heel spannende opdracht: Maak een korte satirische video die de Nationale Politie intern kan gebruiken om een informele interne samenwerking te promoten.

Vraag 1: Hoe maak je de politie aan het lachen, zonder opgepakt te worden?

Vraag 2: Hoe maak je grappen over een heel goed en vruchtbaar initiatief?

Vraag 3: Mag ik ook in een politiekantoor opnames maken? En nu ik toch bezig ben: mag ik een uniform aan?

imagesIk pak dat serieus op. In december aanschuiven bij een bijeenkomst. In januari een gedegen voorbereiding, inclusief interviews met enkele betrokkenen en het doorakkeren van de bijbehorende rapporten. Pas dan zie je immers wat zo bijzonder is. En juist dat vormt de basis voor de humor.

Nu is het nooit mijn stijl geweest om mensen te kakken te zetten. Erg leuk soms, maar het leidt nergens toe verder.
Veel interessanter is om zelf degene te zijn waar om gelachen kan worden. En om oprecht in beeld te brengen waar het wringt; wat het vergt. Verandering is immers nooit makkelijk en de dapperen die het wel proberen maken veel mee. Juist dat is voer voor cabaretiers.

Ditmaal werk ik voor het eerst ook met een professionele video-artist. Jurriën Cornelissen van Convoy films, jong, talentvol en dynamisch. Gewend om free running te filmen; mannen en vrouwen die de stad zien als hun speeltuin en van stoep naar muur, van flat naar trap springen. Hij gaat in mijn kielzog mee het politiekantoor in. En dan maar hopen dat we er voldaan weer uit komen.
Heel fijn, zo’n nieuw avontuur.

 

Bekijk alle nieuwsitems
DSC_8114

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer
20171207174044_VOER_presentatie__7___Small_