Het is nooit stil bij de Y-factor

Wow, wat een dynamisch jaar!
Met Sandra van Kampen zette ik in 9 maanden online het Netwerk groene reststromen in Zuid-Holland op. Ruim 150 organisaties sloten zich aan. Wij ondersteunden met een interactieve online meetings. Ook hostten we een serie online meetings voor Stadslandbouw NL. En ik werd herbergier in NW Groningen!

nieuws

Satirische video voor… de Politie

Een wel heel spannende opdracht: Maak een korte satirische video die de Nationale Politie intern kan gebruiken om een informele interne samenwerking te promoten.

Vraag 1: Hoe maak je de politie aan het lachen, zonder opgepakt te worden?

Vraag 2: Hoe maak je grappen over een heel goed en vruchtbaar initiatief?

Vraag 3: Mag ik ook in een politiekantoor opnames maken? En nu ik toch bezig ben: mag ik een uniform aan?

imagesIk pak dat serieus op. In december aanschuiven bij een bijeenkomst. In januari een gedegen voorbereiding, inclusief interviews met enkele betrokkenen en het doorakkeren van de bijbehorende rapporten. Pas dan zie je immers wat zo bijzonder is. En juist dat vormt de basis voor de humor.

Nu is het nooit mijn stijl geweest om mensen te kakken te zetten. Erg leuk soms, maar het leidt nergens toe verder.
Veel interessanter is om zelf degene te zijn waar om gelachen kan worden. En om oprecht in beeld te brengen waar het wringt; wat het vergt. Verandering is immers nooit makkelijk en de dapperen die het wel proberen maken veel mee. Juist dat is voer voor cabaretiers.

Ditmaal werk ik voor het eerst ook met een professionele video-artist. Jurriën Cornelissen van Convoy films, jong, talentvol en dynamisch. Gewend om free running te filmen; mannen en vrouwen die de stad zien als hun speeltuin en van stoep naar muur, van flat naar trap springen. Hij gaat in mijn kielzog mee het politiekantoor in. En dan maar hopen dat we er voldaan weer uit komen.
Heel fijn, zo’n nieuw avontuur.

 

Bekijk alle nieuwsitems

Samenwerken met anderen

Een wel heel spannende opdracht: Maak een korte satirische video die de Nationale Politie intern kan gebruiken om een informele interne samenwerking t...lees meer