Het is nooit stil bij de Y-factor

2020 was dynamisch en veel online.
Ik maakte nieuwe satirische video's en gaf advies bij onderzoek over Privacy. Kenniscafé 3 ging online los, vol interactie. Met Sandra van Kampen hoste ik een serie online meetings voor Stadslandbouw NL en we zijn nu kwartiermakers van het Netwerk groene reststromen in Zuid-Holland. Het grootste nieuws? Wongema!

nieuws

nieuwe satirische filmpjes

Deze maand heeft de Y-factor twee filmpjes op maat gemaakt, voor Erfgoed Gelderland en voor een grote supermarkt. De ene als oproep voor de jubileumbijeenkomst, de andere als opmaat voor een bijeenkomst over samenwerking (die ik ook presenteer). Ook hier zoek ik waar het raakt; meestal zet ik de mens in het systeem centraal. In het filmpje voor Erfgoed Gelderland zelfs als ‘typetje’: Cécile liet zich luid en duidelijk horen: “Welkom!” Ik ben nogal dol op haar; ze houdt altijd moed.

‘De gele rietdekker’, ‘Groningen’, ‘Producenten aan tafel’, ‘De ambtenaar in het veld’ en nu deze twee.
De filmpjes vormen langzamerhand een aardig reeksje; tijd om er een apart kopje voor te maken op deze website! En ik ga mij eens verdiepen in video-equipment, zoals vlogcamera’s en microfoons. De truc is natuurlijk om de techniek niet te laten overheersen. Spontaan werkt het beste.

Tijd om weer nieuwe plannen en filmpjes te maken, voor mezelf en op aanvraag. Ben benieuwd waar dit me nu weer gaat brengen!

 

Bekijk alle nieuwsitems

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer