Het is nooit stil bij de Y-factor

2020 was dynamisch en veel online.
Ik maakte nieuwe satirische video's en gaf advies bij onderzoek over Privacy. Kenniscafé 3 ging online los, vol interactie. Met Sandra van Kampen hoste ik een serie online meetings voor Stadslandbouw NL en we zijn nu kwartiermakers van het Netwerk groene reststromen in Zuid-Holland. Het grootste nieuws? Wongema!

nieuws

Gelderlandfabriek weer open!

De eerste fase van de renovatie van De Gelderlandfabriek is bijna afgerond. Begin maart presenteerde ik een kort programma voor alle vrienden, klussers en anderen die ons het afgelopen jaar hebben geholpen. Inmiddels toch een groep van zo’n 250 mensen. Eind mei openden we officieel met een kort programma voor ons netwerk. Daarna barstte een weekend vol festival los, dat zeer enthousiast werd ontvangen door de vele bezoekers. Jongens, wat was het fijn druk!

IMG_3498Om in maart het thema van de dag: ‘dromen die uitkomen’ gestalte te geven, presenteerde ik op rolschaatsen (een oude droom van mij). En als je dan samenwerkt, zijn mooie dingen ineens haalbaar. Kijk maar.

 

 

 

 

 

12832560_10153410925821439_8450804335057375580_nHet publiek was onder de indruk van alles dat is bereikt in de fabriek. En dat is alleen nog maar het begin…
Inmiddels is ook het restaurant Una Volta open, dat de hele dag door salades, ijsjes, lekker bier en wijn en Italiaanse gerechten serveert.

In de grote zaal zijn de evenementen en bijzondere optredens al losgebarsten. Op De Gelderlandfabriek vind je het programma voor de komende maanden.

 

haakje-300x194Samenwerking
Ik ben erg blij dat ik presentator in de Gelderlandfabriek ben. Maar er is meer.
De Gelderlandfabriek en de Y-factor gaan samenwerken! We gaan een reeks programma’s in elkaar zetten. Bijzondere bijeenkomsten waarin kunst, wetenschap en maatschappelijke ontwikkelingen een plek vinden. Waar inspirerende en een beetje ruige theatergroepen en vette bands komen spelen. Avonden waarop we lekker groots uitpakken. Werktitel voor deze bijzondere avonden: ‘LOCO.’

 

 

 

 

Bekijk alle nieuwsitems

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer