Dynamische tijden

De laatste tijd werkte ik veel met De Schaal van Kampen.
We hebben online het 'Netwerk groene reststromen Zuid-Holland' opgezet. Ruim 150 organisaties sloten zich aan. Ook hostten we een serie online meetings voor RVO en Stadslandbouw NL. En ik was een jaar kwartiermaker van werkpension Wongema in NW Groningen. Dat kon wel een doorstart gebruiken.

nieuws

aftrap multidisciplinaire onderzoekssamenwerking

Stel, je hebt een goed idee voor een onderwerp waarbij samenwerking van diverse onderzoekers en maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven voor de hand ligt. Hoe zet je het dan op? Hoe zorg je dat de onderzoekers zich committeren en dat belangen van diverse maatschappelijke partijen wel een rol spelen in het onderzoek, maar niet teveel overheersen? Waar haal je het budget vandaan zonder je plan te ver aan te passen? Daar denk ik altijd graag over mee.
En meer dan dat; ik neem graag met u het voortouw.

Bij mijn oude werkgever, de Universiteit Utrecht weten ze dat wel van mij. Met als gevolg dat ik ook nu weer ben gevraagd te helpen bij een kickoff van een dergelijke nieuwe samenwerking. We hebben tijdens de eerste bijeenkomst maar een paar uur de tijd om de nieuwe samenwerking zo interessant op te zetten dat  iedereen graag meedoet. Of het nu alpha’s, beta’s of gamma’s betreft. Meer of minder geëngageerd. En meer of minder ervaren om te opereren in een dergelijk krachtenveld.

In overleg zetten we samen een kort en dynamisch programma in elkaar. Natuurlijk met wat debat en overlegvormen die uitnodigen tot beweging, maar vooral ook gelegenheid bieden op een snelle manier zinvolle inhoudelijke discussies te voeren. Het blijven immers wel wetenschappers; ze worden gegrepen door inhoud.

 

 

Bekijk alle nieuwsitems

Samenwerken met anderen

Stel, je hebt een goed idee voor een onderwerp waarbij samenwerking van diverse onderzoekers en maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven ...lees meer