Het is nooit stil bij de Y-factor.

Het boek 'VOER - vaart maken met de voedseltransitie' is nét af. We geven nu presentaties en workshops. Af en toe presenteer ik grote en kleine bijeenkomsten en ik maakte twee satirische filmpjes. Er is ook nieuw cabaret: 'Natuur is als wij er niet zijn'. En ik interview kunstenaars.

nieuws

Weer wat wetenschap

Tijdens een training van mijn vakgroep Goededagvoorzitters begin 2018 werd mij gevraagd welke wens ik had voor het komend jaar. Mijn antwoord was dat ik mij graag ook weer op inhoudelijke thema’s wilde richten. Wat dat betreft laat het VOER- project, waarin ik mij twee jaar verdiepte in de omslag naar een duurzame en gezonde voedselsector in Nederland, zijn sporen na. Ik wil mij wel weer een tijdje vastbijten in inhoudelijke thema’s.

Mijn wens werd vrijwel onmiddellijk verhoord. Ik legde contact met de twee onderzoeksgroepen van de UU, waaronder ‘Future Food’. Bovendien werd ik gevraagd  een tweedaagse training voor onderzoekers van diverse disciplines en stakeholders te faciliteren, op aanvraag van SIA/TNO/NWO en de Nederlandse wetenschapsagenda. Het is de bedoeling dat deze trainingsmethode – waarbij gezamenlijk onderzoeksplannen worden ontwikkeld – ook wordt uitgebouwd voor andere samenwerkingsprojecten. Ook maakte ik kennis met de organisatie van een wetenschapsfestival.

En nu maar eens kijken waar dat we allemaal weer brengt. Overigens, naast dit inhoudelijke werk blijf ik dan ook weer gewoon cabaret maken. Voor het evenwicht.

Bekijk alle nieuwsitems
DSC_8114

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer
20171207174044_VOER_presentatie__7___Small_