Het is nooit stil bij de Y-factor

2020 is dynamisch, vol samenwerking.
Zo maak ik nieuwe satirische video's en geef ik advies bij een onderzoek over Privacy. Kenniscafé nr 3 komt eraan, online, vol interactie en kunst. We gaan nu van wetenschap naar praktijk én weer terug! Met Sandra van Kampen host ik een serie online meetings over Stadslandbouw, vanuit Arnhem. Fijn werk!

nieuws

Nagenieten van LOCO

De pilot van het nieuwe programma dat ik met een redactie maakte bij de Gelderlandfabriek: LOCO was verrukkelijk. Meteen bijna 100 mensen over de vloer die enthousiast reageerden op een programma vol wetenschap/innovatie en kunst rond het thema Fashion & Fabric.
De jonge mannen van Fruitleather gooiden hoge ogen en de zeefdrukworkshop van Barbara de Ru kwam zelfs plaatsen tekort!

Het publiek werd via een rode loper de zaal in geleid, waar ik hen als presentator een voor een aankondigde en hun kleding omschreef.
Topontwerper Pauline van Dongen, die onder andere de solar-dress ontwierp, verbaasde met haar kijkje in de toekomst, waarop onze kleding ons niet alleen maar omhult, maar ook communiceert met de omgeving.
De jonge talenten lieten ook van zich horen. Chet Julius ontroerde met een video-installatie over kleding en identiteit en Dion V. spatte van het doek af, met de live action painting tijdens het eten op het pleintje.
Later op de avond was het tijd voor een fijne film en dansten de die-hards door tot diep in de nacht.

De leukste reactie kwam van twee oudere dames, die rond 10 uur het pand verlieten: “We willen heel graag langer blijven, maar zij is haar pillen vergeten, dus we moeten naar huis”

Wij waren erg tevreden dat we zo’n vernieuwend programma konden aanbieden en ik ga graag hiermee door. Er zijn zelfs plannen om LOCO ook in andere steden op te zetten. Let op de aankondigingen!

15232224_1138457246207777_5798704909001975255_n

Bekijk alle nieuwsitems
DSC_8114

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer
20171207174044_VOER_presentatie__7___Small_