Het is nooit stil bij de Y-factor

2020 is dynamisch, vol samenwerking.
Zo maak ik nieuwe satirische video's en geef ik advies bij een onderzoek over Privacy. Kenniscafé nr 3 komt eraan, online, vol interactie en kunst. We gaan nu van wetenschap naar praktijk én weer terug! Met Sandra van Kampen host ik een serie online meetings over Stadslandbouw, vanuit Arnhem. Fijn werk!

nieuws

Een uur op de radio

‘Mensen die op hun eigen manier iets bijzonders toevoegen aan Culemborg’, stond in de uitnodiging van SRC radio. Ik bloosde ervan. Ik mocht 30 juni een uur op de radio, met eigen muziek en een interview met radioman Jeroen Verberk over mijn activiteiten in en om de stad. Het werd een verrukkelijk uurtje, waarin ik werd getrakteerd op mooie woorden van samenwerkingspartners Mieke Kreunen (cultuurpodiumonline.nl) en Gea de Vries (cabaret) en van mijn buurman, schrijver Job Creighton.
Tot mijn verbazing blijkt mijn stem het best goed te doen op de radio. Wat een luxe om je eigen programma met mooie muziek samen te mogen stellen. Dat smaakt naar meer!

De liefhebbers kunnen hier de uitzending terugluisteren: radio Avondblad

Benieuwd naar mijn keuze? De longlist bevatte meer dan veIMG_20160630_204835ertig nummers, maar moest terug naar maximaal acht. Ik koos uiteindelijk voor wat kleinkunstliedjes en voor het thema de moed van het maken. Deze nummers bleven over:

Annie Lennox/Dark Road,
Brigitte Kaandorp/Leven zonder angst,
Toon Hermans/Appels op de tafelsprei,
Maarten van Roozendaal/Mooi!,
Amy Winehouse/There is no greater love,
Anne Sofie van Otter & Elvis Costello/Broken Bicycles en
Jeroen Zijlstra/Breek
Niet gedraaid: Coparck/It’s a good year for the robots
Melissa Etheridge/ You must be crazy for me

 

 

Bekijk alle nieuwsitems
DSC_8114

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer
20171207174044_VOER_presentatie__7___Small_