Het is nooit stil bij de Y-factor

2020 is dynamisch, vol samenwerking.
Zo maak ik nieuwe satirische video's en geef ik advies bij een onderzoek over Privacy. Kenniscafé nr 3 komt eraan, online, vol interactie en kunst. We gaan nu van wetenschap naar praktijk én weer terug! Met Sandra van Kampen host ik een serie online meetings over Stadslandbouw, vanuit Arnhem. Fijn werk!

nieuws

VOER-café en VOER-the movie


Zoek je inspiratie en handvatten voor de voedseltransitie? Schuif aan bij het VOER-café op 20 oktober of 8 december!

Na jaren van nieuwe initiatieven en innovaties is het tijd om te kijken: wat werkt?  Sandra van Kampen en ik onderzoeken dit jaar de stand van zaken en schrijven een boek over de voedseltranisitie. Een tussentijdse evaluatie.
In de zomer reisden we langs een aantal koplopers, beleidsmakers, koks, docenten en meer om met hen te spreken over het vernieuwen van de voedselsector in Nederland: de VOER-toer. Inclusief ludieke bespiegelingen in het VOER-toerjournaals. De fantastische geschilderde stop-motion filmpjes zijn van de hand van schilder Kassandra Wolda.
Dit najaar organiseren en presenteren we twee VOER-cafés om in de slipstream van deze toer twee thema’s bij de kop te nemen: Nieuwe Boeren (20 oktober) en Nieuwe overheid (8 december)

Het VOER-café is de plek waar vernieuwers in de voedselbeweging elkaar vinden. De plek waar we vragen stellen, nieuwe plannen en coalities smeden en zoeken naar doorbraken. Waar lopen we tegenaan op weg naar een duurzaam en gezond voedselsysteem? Welke innovaties verdienen een podium? En wie kunnen daarbij helpen? Steeds pakken we een ander thema bij de kop. De eerste twee VOER-cafés vinden plaats op donderdag 20 oktober en donderdag 8 december in Culemborg, van 16.00 – 18.00 uur in de Gelderlandfabriek.

Meer informatie en aanmelding via De schaal van Kampen

Bekijk alle nieuwsitems
DSC_8114

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer
20171207174044_VOER_presentatie__7___Small_