Het is nooit stil bij de Y-factor

Wat een fijn najaar!
Ik presenteer smaaktesten (voor de camera) voor 'De Kortste Weg', organiseer de expertmeeting 'Juridische knelpunten duurzame landbouw', maak nieuwe satirische video's in de reeks 'In het Veld' en programmeer interactieve meetings met circulair kennisprogramma ACCEZ. Verder ben ik in opleiding tot fotograaf.
Verrukkelijk!

nieuws

Creative officer bij kenniscentrum ACCEZ

Kennis & samenleving. Kunst & samenleving. Kennis & kunst. De Y-factor houdt van deze uitdagende combinaties en dito projecten.
In het eerste geval gaat het vaak om maatschappelijk relevant onderzoek, meestal door een multidisciplinaire groep onderzoekers, al dan niet in samenwerking met maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ik ondersteun hen dan bij de samenwerking, bijvoorbeeld als trainer voor NWO of universiteiten.
In het tweede geval help ik kunstenaars met het opzetten van een maatschappelijk relevant kunstproject. Ik benader samenwerkingspartners, zet een crowdfunding op en help bij het aanvragen van subsidie. Dat deed ik voor kunstwerk ‘ De IJsgevangene’ en voor creatieve hub De Gelderlandfabriek.

0

 

De derde combinatie is nog uitdagender. Daarbij probeer ik met kennis niet alleen over te brengen door rationele discussies en programmeer ik bijbehorende kunst. Zo voegde ik beeldende kunst en muziek toe aan de bijeenkomst van voedselfamilies in Zuid-Holland en maakte ik satirische video’s voor Erfgoed Gelderland en de Nationale politie.

0

Kan het nog mooier? Jawel! Heel soms lukt het om nog een stap verder te gaan en  een unieke combinatie van Kennis & Kunst & Samenleving. Dat is precies waarvoor ACCEZ, het circulaire kennisprogramma van Zuid-Holland mij heeft benaderd. We willen niet alleen mooie onderzoeken rond circulaire economie opzetten, maar deze ook mede via kunst en creatieve werkvormen overbrengen. Bovendien willen we aanstekelijk creatief naar buiten treden. Innovatie vereist immers een open mind en gedreven experimenten. We gaan het dus maar eens proberen samen, om vanaf het begin kunst en creativiteit te combineren bij dit maatschappelijk relevante kennisprogramma. Mooi werk, waarbij ik de komende maanden graag samenwerk met verschillende kunstenaars uit Zuid-Holland.

Bekijk alle nieuwsitems
DSC_8114

interviews met toponderzoekers

Voor de Universiteit Utrecht interviewde ik 27 topwetenschapppers die een miljoenentoekenning van de European Research Counsil (ERC) kregen. Grensverl...lees meer
20171207174044_VOER_presentatie__7___Small_