Met mijn cabaretgroep 'Rijp & Groen' tourde ik langs kleine theaters in Nederland.
Nu speel ik solo-acts en conferences op locatie en op festivals.
Daarnaast maak ik satirische filmpjes over maatschappelijke thema's, soms ook op aanvraag.

Ik maak graag en veel contact met het publiek.
Type humor: droog.

cabaret

Cabaret

rijpengroen_smallIk sta graag op het podium en schrijf/speel (soms ook op aanvraag) conferences/talige acts, vaak rond actuele maatschappelijke thema’s:

‘Natuur is als wij er niet zijn’ een act van 20 minuten over natuurbeleving. We willen wat meemaken in de natuur. En ook graag een dier af en toe.

‘100% Afbreekbaar/Duurzaam Cabaret’ over onze verwoede pogingen om duurzaam te leven en de goede goede doelen te steunen.

‘De Oversteek’  over de vraag wanneer en hoe we beslissen een andere weg in te slaan; rationeel of emotioneel? En wie spelen op de achtergond een doorslaggevende rol?

‘Blijven Kijken’ over de tientallen detectives en bijbehorende moorden die we ter ontspanning op tv zien. Ik weet wie het gedaan heeft.

‘Roerende goederen’ over de vreemde spullen die je je hele leven meezeult. Met welk idee doen we dat?

‘Blijven Kijken 2’  Hele dagen sport kijken op tv. Valt niet mee. Maar als je niet kijkt, doen de sporters het allemaal voor niets.

‘Emotionele incontinentie’  Hoe te overleven in een wereld vol expliciete beelden en functionele aanrakingen.

‘Afkomst’ Ik heb Friese en Franse voorouders. Daar krijg je rare kinderen van.

Soorten en Maten
Grappen vind ik vooral leuk als ze gelaagd zijn; een dubbelde bodem, lichte ironie, of een terugkerende grap zijn bij mij in goede handen. Het mooist is als je haast ondanks jezelf lacht.

“Ik vond je beter dan Claudia de Breij” (de buurman)

info_bord
Valkhoftheateravenue, Nijmegen 2015

Vanaf 2012 tot 2015 vormde ik met Gea de Vries en Claar van der Does het cabarettrio ‘Rijp & Groen’.
Onder regie van Evert de Vries maakten we twee avondvullende voorstellingen: ‘Cabaret voor gevorderden’ en ‘Doorpakken’.
We traden op in theaters in heel NL en bouwden al snel een opvallend omvangrijk eigen publiek op. Van Texel en Hoorn tot Maastricht en van Den Haag tot Arnhem. Daarnaast speelden we in de zomer vaak op festivals.

 

SPOEL2015_Flyer

Solo, soms ook op aanvraag

Tegenwoordig speel ik weer solo, vaak op een bijzondere locatie die ik natuurlijk gebruik in de act.

Zo kende ik in mijn act in een historische kruidentuin in Culemborg alle plantjes en verwerkte ik de geschiedenis van de tuin en zijn bekende bewoner Jan van Riebeeck in de geschiedenis van mijn alterego ‘Cécile’ (gescheiden, woont nog in het tuinhuisje van haar ex).

De acts op locatie bewegen zich langzamerhand naar een mix van cabaret, locatietheater, Spoken Word en dominee Gremdaat.
Af en toe ben ik in te huren voor een grappige speech of kleine act op bijeenkomsten.

Satirische filmpjes
Sinds drie jaar neem ik regelmatig satirische filmpjes op, die ik deel via youtube en Vimeo.
Het begon met een pakkend nieuwsitem over de zojuist ontdekte ‘Gele Rietdekker’, in Nederland.
Later volgden filmpjes voor het VOER project, bijvoorbeeld over ‘Producenten aan tafel ‘en ‘De Ambtenaar in het veld’. Tot mijn grote genoegen werd ik na mijn laatste satirische filmpje vergeleken met Van Kooten & De Bie.
Op aanvraag maakte ik een filmpje over Erfgoed in Gelderland en over de Klantprofielen van de Coop. Op de rol staat ook een nieuwe filmpje: ‘Hollandsche Vis‘ . En op aanvraag een filmpje over een beleidsprogramma bij de Nationale Politie.

Hierbij een voorbeeldje van een satirisch filmpje op maat, gemaakt voor het VOER-café in november 2016, met als thema de rol van de overheid in de voedseltransitie: http://www.yfactor.nl/satirisch-filmpje-in-het-veld/ Zonder overdrijven: het werd een hit.

 

 

 

"Vreselijk gelachen: herkenbaar en ontroerend!"
vissen
005-7e-zintuig-r1-6614